Acțiune a polițiștilor pe două drumuri din Timiș după accidentele mortale de luni: s-au dat 43 de amenzi pentru viteză și s-au reținut patru permis de conducere

După accidentele de circulație produse în 10 aprilie, pe DJ692 și DJ 691C, soldate cu decesul a două persoane, marți, 11 aprilie, în intervalele orare 09:00-12:00 și 16:00-20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara au organizat o acțiune pe cele două tronsoane de drum, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. De asemenea, activitățile polițiștilor au vizat conștientizarea participanților la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, precum și menținerea unui climat de siguranța în rândul conducătorilor de vehicule.

Au fost legitimate 83 de persoane și controlate 76 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.287 de lei. Dintre acestea, 63 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U G. 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere, 43 de conducători auto fiind sancționați pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. De asemenea, 1 sancțiune în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii nr. 61/1991„, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, patru permise de conducere pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire.

În perioada următoare, polițiștii vor continua activitățile de verificare pe linie de rutieră, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole