Timișoara: a apărut Liga Oltenilor din Banat – “suntem aici“ – calzi, sociabili, pasionali și îndrăzneți

Spațiul online din Timișoara a fost invadat în ultimele zile de un anunț sponsorizat conform căruia a apărut Liga Oltenilor din Banat.

Totul se realizează printr-o pagină de Facebook, unde se precizează că Liga este o organizație non-profit, fără să fie numiți coordonatorii săi, dar aveți la dispoziție un email și un număr de telefon dacă doriți să intrați în contact cu organizația.

Suntem aici, și vrem să demonstrăm că valorile umane nu țin de naționalitate, etnie sau regiune. Trăsăturile ce ne definesc ca oameni sunt esențiale, fie că suntem bănățeni, olteni, ardeleni sau moldoveni. Oltenii sunt calzi, sociabili, pasionali și îndrăzneți, dovadă că sunt descendenți veritabili din daci și romani. Zona Olteniei-Dacia Malvensis , a dat și dă țării români drepți, harnici și curajoși, care pentru o cauză merg până la capăt. Respectul pentru valorile umane, aduc bunăstare. Noi, oltenii din Banat, contribuim din plin“, se arată în descrierea Liga Oltenilor din Banat.

Organizația are chiar și un logo și își motivează apariția prin nevoia de adevăr și prosperitate.

De ce Liga Oltenilor din Banat? Din nevoia de adevăr. Adevărul despre cum suntem noi, oltenii, de ce am venit în Banat și cu ce gânduri. Și, foarte important, din nevoia unei opinii la unele manifestări, uneori chiar în spațiul public complet neadevărate despre olteni. De aici nevoia de a putea spune adevărul despre noi. Din nevoia de unitate. Exprimările, luările de poziție izolate, sporadice nu produc efectele dorite chiar dacă sunt spuse în numele unei comunități și grăiesc adevărul. Toate aceste manifestări, gânduri, idei, proiecte vor fi categoric și serios receptate când sunt transmise organizat, unitar, de o voce în numele celor mulți. Numai uniți ne putem valorifica potențialul cu eficiență. Din nevoia de prosperitate. Multe din proiectele noastre, munca noastră aduc prosperitate, și o dovedim permanent. De la proiecte până la rezultate e cale lungă uneori și, dacă te mai confrunți și cu prejudecăți ale unora ce țin de noi oltenii, șansele de finalitate scad considerabil. Pentru toate cele expuse și nu numai, e nevoie să fim organizați, uniți și chiar reprezentați la nivele decizionale necesare“, se precizează într-un mesaj semnat de Consiliul Director al Ligii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole