Mamografii gratuite pentru femeile din Șag – medicii de la Spitalul Municipal derulează o campanie pentru prevenirea cancerului la sân

Femeile cu vârste între 50 și 69 de ani din localitatea Șag, beneficiază de mamografii gratuite, pentru a depista din timp cancerul la sân.

În data de 10.10.2022, are loc o campanie pentru prevenirea cancerului la sân ,campanie organizată de Primăria Șag în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgentă Timișoara! La ora 12, doamnele interesate cu vârste între 50 și 69 de ani sunt așteptate în curtea Primăriei!  Primăria Șag asigura transportul pana la Timișoara și retur!“, anunță primarul Flavius Roșu.

Femeile cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani, cele mai expuse unui astfel de risc de boală, sunt invitate să participe la screening o dată la 2 ani. Mamografia poate depista cancerul de sân înainte ca acesta să provoace simptome, fiind astfel mult mai ușor de tratat. Mamografia durează aproximativ 5 minute, doza de radiații este mică„, spune medicul Olimpia Oprea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole