Fostul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, somat să își retragă afirmațiile ofensatoare și amenințările la adresa funcționarilor publici

Fostul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, a afirmat ieri în legătură cu suspendarea organigramei de către Tribunalul Timiș că “trântorii să nu se bucure și nici cei care au cheltuit banii publici pe lăutari, la chefurile de partid Astăzi, instanța a suspendat aplicarea noii Organigrame. Decizia este executorie, dar nu definitivă. Așteptăm motivarea instanței. Dacă motivarea va face referire la aspecte procedurale, care nu ar fi fost respectate în procesul de aprobare a Organigramei noi, vom relua de la zero acest proces, respectând indicațiile instanței, urmând să îmbunătățim varianta suspendată. Însă, cei care au încasat degeaba salarii în Primărie sau în serviciile subordonate, cei care nu și-au făcut datoria față de această comunitate să știe că viitorul lor va fi același: vor fi dați afară“.

Astăzi, Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara, condus de Tiberiu Negrei, la care sunt afiliați și angajați ai Primăriei Lugoj, a reacționat al afirmațiile primarului pe care le califică drept “aprecieri și calificative cu caracter denigrator, ofensator și calomnios, precum și amenințări la adresa funcționarilor publici și personalului contractual încadrați în aparatul de specialitate al Primarului municipiului Lugoj și în serviciile publice subordonate Consiliului Local al Municipiului Lugoj“.

Pe cale de consecință, organizația solicită “retractarea afirmațiilor ofensatoare și amenințărilor proferate în materialul dat publicității în data de 31 august 2022, ce aduc atingere imaginii, onoarei și reputației membrilor organizației noastre sindicale din cadrul administrației publice locale a municipiului Lugoj și publicarea prezentei somații, precum și a declarației de retractare, în termen de 1 (una) zi de la data notificării“.

Sindicatul afirmă că “ne rezervăm dreptul de a formula împotriva dumneavoastră acțiunea civilă pentru constatarea prejudiciului moral suferit prin încălcarea dreptului nepatrimonial la ocrotirea demnității și reputației membrilor noștri de sindicat, pentru constrângerea la îndeplinirea măsurilor de mai sus, precum și pentru plata de daune morale. Vă reamintim că demersul judiciar formulat de noi împotriva hotărârilor consiliului local initiate de dumneavoastră privind modificarea organigramei și statului de funcții ale aparatului de specialitate al primarului și de desființare a unor servicii publice s-a dovedit a fi legitim, instanța judecătorească sesizată pronunțându-se în sensul necesității suspendării executării tuturor acelor acte administrative, în condițiile dovedirii existenței unor împrejurări de natură a crea îndoieli serioase în privința legalității acestora“.

În sesizarea formulată, Sindicatul condus de Tiberiu Negrei specifică că “într-un caz similar, Primarul Municipiului Timișoara, dl. Dominic Samuel Fritz, partidul USR PLUS și alții au fost chemați în judecată de către sindicatul nostru, în dosarul nr. 4714/325/2022 al Judecătoriei Timișoara, pentru constatarea săvârșirii unor fapte ilicite asemănătoare care au adus atingere imaginii sindicatului și obligarea acestora la plata sumei totale de 500.000 lei, reprezentând daune morale datorate ca urmare a atingerilor aduse imaginii și reputației noastre“.

Continuă lucrările la noua grădiniță din Moșnița Nouă

Lucrările de execuție la clădirea destinată Grădiniței din Moșnița Nouă se desfășoară conform graficului, transmit reprezentanții primăriei. Valoarea contractului este de 3.059.494,48 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin fonduri…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole