Directorul Spitalului de Psihiatrie din Jebel, Marius Olaru, surprins la o ședință de partid a PNL

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Jebel, Marius Olaru, a fost surprins la o ședință de partid a PNL.

Managerul a fost “dat în gât“ chiar de secretarul general al PNL Timiș, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, care a postat pe Facebook mai multe fotografii de “vineri, 20.05.2022“, când “a avut loc întâlnirea PNL pe macrozone cu Aleșii Locali“.

Marius Olaru stă la prezidiu chiar lângă deputatul Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru corupție. Despre masa compromișilor în fața opiniei publice redacția noastră a prezentat ieri detaliile necesare, pe care le puteți citi AICI, în care arătam mesele întinse ca la nuntă pentru indivizi cercetați de ANI sau DNA.

Marius Olaru, de meserie consilier juridic, a fost numit în anul 2020 director interimar al Spitalului CFR din Timișoara timp de un an, prin două numiri succesive a câte șase luni.

A urmat în 2021 o numire de trei luni ca director interimar al Spitalului de Psihiatrie din Jebel, ca apoi să câștige și concursul de manager care a fost organizat de unitatea sanitară.

Vineri, 20.05.2022, Marius Olaru a participat la întâlnirea PNL pe macrozone cu Aleșii Locali“, care a avut loc chiar în Jebel, la Căminul Cultural, luând loc în prezidiu.

Conform Legii 95, disponibilă AICI, “funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare şi control ale unui partid politic“. Chiar dacă Marius Olaru nu deține o funcție în cadrul PNL Timiș, alăturarea extrem de brutală de șefi de partid, parlamentari, primari cu funcții politice, poate fi dăunătoare în contextul în care ar trebui să țină departe politica de spital.

Mai mult, conform declarației de avere, pe care o gătiți la finalul articolului, din 16.05.2022, deci de acum câteva zile, managerul Marius Olaru are un contract individual de muncă cu firma CONSTRUCT RO.OR SRL din Timișoara, care se ocupă cu lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Ori, Legea 95 stipulează că “funcția de manager este incompatibilă cu: exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică, cu respectarea prevederilor lit. b) şi alin. (6)“.

Din această cauză Buletin de Timișoara va formula o sesizare la Agenția Națională de Integritate pentru a verifica dacă managerul Marius Olaru a încălcat sau nu legea.

Totodată, redacția noastră se va adresa și Ministerului Sănătății pentru un punct de vedere și pentru a lua măsurile legale dacă se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole