Primăria Timișoara promite parcări multietajate lângă Spitalul de Copii și în Dacia. CJ Timiș ține blocate două proiecte de parcări

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat că municipalitatea va realiza un studiu de fezabilitate pentru construirea unei parcări multietajate pe strada Nemoianu, lângă Spitalul de Copii Louis Țurcanu. 

Totodată, Timpark are în lucru documentația pentru o parcare multietajată în cartierul Dacia

“Am semnat azi contractul de proiectare (faza studiu de fezabilitate) pentru una din primele parcări publice multietajate din Timișoara. Parcarea va fi pe strada Nemoianu, lângă Spitalul de Copii Louis Țurcanu și va avea 4 sau 5 etaje (numărul exact va fi stabilit de proiectant). În proiect am inclus 6 stații de încărcare pentru vehicule electrice și vom monitoriza gradul de ocupare al locurilor de parcare, astfel încât să putem informa șoferii printr-o platformă online sau cu panouri de informare electronice în apropiere. Estimăm că va avea o capacitate de 250 de locuri și va deservi aproximativ 1200 de mașini pe zi. Nu este singurul proiect de parcare multietajată pe care îl avem în lucru. Am finalizat evaluarea achiziției de servicii pentru întocmirea unui PUZ în zona Oituz, documentație necesară pentru a putea construi legal o parcare multietajată acolo. Ambele proiecte de parcări se află la marginea zonei ultracentrale şi vor deservi zone cu servicii publice esențiale pentru TImișoara (Spitalul de Copii și Noul Campus Lenau din apropierea penitenciarului), dar şi zona de promenadă şi recreere preferată de timişoreni şi turişti. Timpark are de asemenea în lucru documentația pentru o parcare multietajată în cartierul Dacia. Contractul pentru proiectarea parcării de la Louis Țurcanu are o valoare de 188.160 lei (TVA inclus)“, a declarat Ruben Lațcău.

De partea cealaltă, administrația județeană și-a asumat în mandatul fostului șef al CJ Timiș, Călin Dobra, construirea a două parcări supraetajate în Timișoara – una lângă Hotel Timișoara, iar cealaltă în zona adiacentă Spitalului Județean.

De la preluarea mandatului de echipa necâștigătoare condusă de Săteanul de la Dudeștii Noi, Alin Nica, nu se mai știe nimic de cele două investiții, la fel cum se întâmplă cu extinderea la 4 benzi spre Moșnița, care avea termen de finalizate toamna lui 2021 sau extinderea la patru benzi prin Dumbrăvița.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole