Spitalul Victor Babeș Timișoara a primit sute de doze cu anticorpi monoclonali pentru bolnavii de Covid-19 care au diferite comorbidități

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara spune că unitatea medicală a primit de la Ministerul Sănătății sute de doze cu anticorpi monoclonali pentru bolnavii de Covid-19, care au diferite comorbidități.

“Anticorpii monoclonali reprezinta una dintre cele mai recente ‘arme’ care ne ajuta in lupta impotriva COVID 19. Exista o categorie de persoane vaccinate care au o imunitate scazuta, persoane care au diferite comorbiditati, si vorbim, de exemplu, de fibroze pulmonare, insuficienta cardiaca, apoi pacienti varstnici, persoane obeze sau cu diabet si persoane care au diferite neoplazii, bolnavi hemato-oncologici, la care serurile anti-COVID 19 au un grad de eficienta redus. Indeosebi acestora, dar si altor pacienti cu forme moderate li se recomanda tratamentul cu anticorpi monoclonali. Terapia are, insa, efect daca anticorpii monoclonali sunt administrati intr-o fereastra de pana la 7 zile de la debutul simptomelor“, a declarat Cristian Oancea.

Perfuzia de două ore, arma care luptă cu Covid-19

“Tratamentul e simplu. Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durata de cel mult doua ore. In prealabil este, insa, necesara o evaluare a pacientului. Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara a primit de la Ministerul Sanatatii cateva sute de doze pentru bolnavi. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) la inceputul lunii octombrie 2021”, a mai precizat Cristian Oancea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole