USR Timișoara îi cere șefului PSD Timiș, Alfred Simonis, să se delimiteze de declarația: “Primarul USR Dominic Fritz ar trebui gonit cu bâta”

USR Timișoara îi cere deputatului Alfred Simonis să se delimiteze de declarația colegului său de partid și de Parlament, care a spus “Primarul USR Dominic Fritz ar trebui gonit cu bâta”.

Este afirmația unui deputat și vicelider al grupului parlamentar PSD de la Camera Deputaților,  Radu Cristescu, în direct la o emisiune TV.

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu, susține că declarația a fost făcută după episodul Mogoșoaia deoarece “le stricam jocurile și ei știu asta”.

„Vine la o zi după ce viceprimărița USR, Flavia Boghiu, a fost amenințată de un lider al organizației de tineret PNL și un rechin imobiliar deranjat că regulile de urbanism sunt respectate pentru prima oară la Brașov. Vine după ce o consiliera USR de la Mogoșoaia a fost agresată și amenințată in stil mafiot pentru că s-a opus unui tun imobiliar de 1 miliard de euro. Politicienii din USR suntem supuși permanent la amenințări și acte de violență încă din 2016, de când am apărut, pentru că le dezvăluim hoțiile. Iar acum, când suntem și în administrația locală avem puterea să le oprim hoțiile. Se întâmplă peste tot, acolo unde primarii, viceprimarii și consilierii noștri le strică afacerile din bani publici. Astăzi hoția și politica bâtei unește PSD și PNL. Ura față de cei care reclama corupția și le strica jocurile și tunurile îi aduce împreuna, iar televiziunile de casă, plătite bine, susțin aceste mesaje de instigare la violență.  La România TV și Antena 3 nu se vorbește de promisiunile mincinoase și haosul din coaliția PSD-PNL care a lăsat milioane de români vulnerabili în fața facturilor crescute la energie. Nu se vorbește despre creșterile de prețuri la alimente și carburanți. În schimb, politica violenței împotriva USR este susținută în prim-time, de politicieni PSD și PNL, împreuna cu unii realizatori TV. Le stricam jocurile și ei știu asta. USR nu va da înapoi și va lupta cu toată forța pentru o politică a bunului-simț, în care respectul să fie lege”, a declarat  Ionuț Moșteanu.

Solicitarea USR Timișoara a fost făcută în contextul în care Alfred Simonis este și liderul deputaților social-democrați.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole