400 de lumânări, aprinse în fața Teatrului Național Timișoara

De 60 de ani, în fiecare 27 martie, omenirea sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului. Dar 27 martie este o foarte tristă aniversare pentru teatrul lumii – războiul ucide oameni, ucide artiști, distruge familii, distruge teatre, distruge orașe. Teatrul Național din Timișoara marchează acest moment, acordându-l la campania de susținere pe care o desfășoară, STOP THE WAR.

Duminică, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, publicul este întâmpinat de mesajul STOP THE WAR!, pe care Teatrul Național îl afișează în fața intrării principale.  De la ora 18, în deschiderea reprezentației cu spectacolul Anna Karenina, Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național, face apelul la solidaritate și la sprijinirea ucrainenilor și a refugiaților ucraineni prin donații către organizațiile care participă la gestionarea logistică a primirii refugiaților de război și, alături de spectatorii prezenți în sală, va păstra un moment de reflecție pentru victimele acestui război cumplit.

La finalul spectacolului, publicului și actorilor li se vor înmâna lumânări pe care aceștia le vor aprinde, împreună, în Piața Victoriei, în fața teatrului, în jurul mesajului STOP THE WAR!. 

Împreună cu publicul său, Teatrul Național face acest gest de participare simbolică și susținere pentru toți acei bărbați, femei și copii din Ucraina pentru care viitorul s-a schimbat pentru totdeauna, un gest care, mai cu seamă, ne amintește nouă, tuturor, de valorile umane pe care le promovăm și cărora trebuie să le rămânem întotdeauna credincioși.

Medicul Iancu Leonida s-a stins din viață

Doliu în lumea medicală din Timișoara. Iancu Leonida, fostul director al Serviciului de Ambulanță Timiș s-a stins din viață. Medicul s-a stins la vârsta de 67 de ani în urma…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole