200 de dosare penale întocmite pentru vaccinări anti-COVID fictive; 400 de persoane cercetate

Aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane au fost întocmite până în prezent de poliţişti pentru vaccinări anti-COVID fictive.

Precizările au fost făcute joi de ministrul de Interne, Lucian Bode, la o videoconferinţă convocată de premierul Florin Cîţu, având ca teme stadiul pregătirilor pentru sezonul rece şi pentru începerea anului şcolar, precum şi situaţia campaniei de vaccinare şi a centrelor de vaccinare.

Cu această ocazie, ministrul Bode a menţionat că structurile MAI desfăşoară mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele/certificatele false de vaccinare, se arată într-un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Bode a atras atenţia că scopul acţiunilor MAI este să limiteze la minimum posibil practica utilizării adeverinţelor/certificatelor de vaccinare false, prin care sunt puşi în pericol toţi cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole