Zeci de copii de la Colegiul C.D. Loga au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, în tabără la Lacul Roșu

Un grup de 56 copii de clasele a V-a și a VI-a, de la Colegiul C.D. Loga din Timișoara au plecat împreună cu patru profesori însoțitori într-o tabără la Lacul Roșu. Aceștia au fost cazați la pensiunea Cerbu. Cei mici s-au ales cu toxiinfecție alimentară.

Totul a început marți dimineață, când unii dintre copii au început să se simtă rău, să aibă dureri de stomac, cap, afecțiune a sistemului gastrointestinal (diaree). Atunci a fost chemat medicul din zonă, iar starea copiilor rămânând stabilă până spre seară. La scurt timp după cină, copii au început să se simtă rău, să acuze simptome aceleași simptome.

„33 de copii au avut febră, frisoane, au acuzat dureri de cap și stomac. S-a anunțat serviciul de urgență la 112 și copiii au fost imediat evaluați. Pentru că starea a 9 dintre ei era mai precară, aceștia au fost transportați spre unitățile spitalicești din zonă. După unii dintre copii au venit părinții, aceștia plecând spre tabără imediat ce au aflat. Cei sănătoși vor pleca acasă astăzi cu 3 dintre profesori. 1 profesor rămâne încă 24 de ore pana ii externează pe cei 9 copii si apoi vin si ei spre casă, sperăm din tot sufletul, în siguranță. În tabără au ajuns DSP, DSVSA, Poliția si poliția economică. Organizatorii taberei sunt cei de la Evo Camp, domnul care s-a ocupat direct fiind Radu Claudiu, care am inteles ca nu le mai răspunde profesorilor la telefon. De aseară, atât reprezentanții CD Loga cât și persoana mea, am ținut permanent legătura cu colegii noștri, asigurându-ne permanent că li se acordă sprijinul medical de care aveau nevoie! Ne pare extrem de rău și suntem alături de copii și părinții acestora”, spune Aura Danielescu, inspector școlar general al ISJ Timiș.

Foto: Ghid Turistic România

3 cazuri noi de Omicron în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că la nivelul județului au fost raportate trei cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron. Este vorba despre o femeie de 24 ani, fără…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole