Zece persoane depistate la Moravița – frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – jud. Timiș au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, zece cetăţeni străini.

În data de 24.09.2021, în jurul orei 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Moraviţa – judeţul Timiş au oprit între localităţile Moraviţa şi Denta, un autovehicul, înmatriculat în România, condus de un bărbat, cetățean român cu domiciliul în județul Caraş Severin.

Polițiștii de frontieră au constatat că în interiorul mijlocului de transport se mai aflau zece pasageri, toţi bărbaţi, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care toţi ocupanţii din autovehicul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 ani. Bărbaţii au declarat că au fost preluaţi din aproprierea frontierei cu Serbia de către şoferul mijlocului de transport şi că urmau să fie transportați la Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole