Zece cetățeni turci descoperiți într-un microbuz de transport marfă la Deta. Patru bulgari arestați preventiv pentru trafic de migranți

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au depistat, în urma unei acţiuni organizate pe linia combaterii migraţiei ilegale, în interiorul unui mijloc de transport, zece cetăţeni din Turcia. Aceştia au declarat poliţiştilor faptul că intenţionau să ajungă în ţări din Vestul Europei, beneficiind de ajutorul unor cetăţeni bulgari. Cei patru bulgari au fost arestați preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au desfăşurat, marți, o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În cauză, poliţiştii de frontieră îi aveau pe cei patru cetăţeni bulgari în atenţie, asupra lor existând suspiciuni de implicare în activităţi infracţionale de trafic de migranţi.

Astfel, în jurul orei 19:15, poliiștii de frontieră au oprit, la intrare în localitatea Denta, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de către un cetăţean bulgar care era însoţit de un conaţional, precum şi un microbuz marca Ford Transit, înmatriculat în Germania în care se aflau alți doi cetățeni bulgari. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au constatat ca în compartimentul marfă al microbuzului se aflau zece cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, colegii noştri au stabilit că persoanele depistate în compartimentul marfă al microbuzului sunt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 9 şi 46 ani. Aceștia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, dorind cu ajutorul cetățenilor bulgari să ajungă în țări din Vestul Europei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii turci, respectiv de trafic de migranți pentru cetățenii bulgari„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Totodată pe numele celor patru cetățeni bulgari, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Foto: arhivă

Polițiștii din Timiș vizitați de colindători

Polițiștii timișeni au fost vizitați în cursul acestei săptămâni de colindători. Colindătorii, atât din cadrul celorlalte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, cât și din rândul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole