VIDEO. Un pui de căprioară mega simpatic surprins în Parcul Național Domogled Valea Cernei – un pupic gingaș pentru spectatori

Lucrătorii de la Parcul Național Domogled – Valea Cernei au surprins zilele trecute cu o camera video de monitorizare a animalelor o ciută simpatică în sălbăticie.

Acesta oferă chiar un pupic gingaș camerei video, așa cum puteți vedea AICI.

Înfiinţat în anul 1990, având administraţie proprie începând cu anul 2003, Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei este situat în sud-vestul României şi se întinde pe suprafaţa a 3 judeţe, şi anume: Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.

Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei se află situat în estul judeţului Caraş-Severin, ocupând suprafaţa de 23 185 ha şi în vestul judeţului Mehedinţi ocupând suprafaţa de 8 220 ha şi respectiv în vestul judeţului Gorj cu o suprafaţă de 29 806 ha.

Prezența speciilor și habitatelor de interes comunitar a determinat desemnarea, în zona parcului național, a două situri Natura 2000: situl de importanță comunitară ROSCI0069 Domogled-Valea Cernei și aria de protecție avifaunistică ROSPA0035 Domogled-Valea Cernei. Limitele celor trei categorii de arii protejate nu se suprapun perfect.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole