VIDEO. Timișoara: șeful SC Piețe SA, Mirel Pop, victima unui atac criminal – mașina a fost incendiată în fața casei I Dominic Fritz: este un incident șocant și inacceptabil

Șeful SC Piețe SA, Mirel Pop, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara, a fost, în noaptea de marți spre miercuri, victima unui atac criminal.

Mașina de serviciu a directorului a fost incendiată în fața casei.

S-au deplasat de urgență două echipaje de stingere de la Detașamentul 2. La sosirea pompierilor s-a constata că incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întreg autoturismul. Din primele informații o cauza probabilă ar fi utilizarea unui mijloc de aprindere intenționat, însă cercetările continuă“, a transmis ISU Timiș.

La rândul său, Poliția Timiș a deschis un dosar penal în cauză.

La data de 06.12.2023, în jurul orei 03:10, polițiștii Secției 4 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Basarabia din Timișoara, a izbucnit un incendiu la un autovehicul parcat. În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere și continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor izbucnirii incendiului“, arată IPJ Timiș.

Contactat de Buletin de Timișoara, directorul Mirel Pop a spus că societatea a fost constant pusă sub presiune prin atacuri continue deoarece procesul de reformă pe care l-a implementat nu este pe placul tuturor.

Am fost sunat de un vecin că mașina de servici, care e parcată în fața casei, la mine, arde. Am sunat imediat la 112, pompierii au venit imediat şi au stins focul. Mașina a ars aproape în totalitate. În urma cercetării la fața locului s-a constatat că e vorba de o mână criminală, descoperindu-se sub mașină o cârpă îmbibată cu motorină. Nu pot să spun că am bănuieli privind persona sau persoanele care au fost în spatele unui asemenea gest extrem de grav. Fiind o societatea publică vă dați seama că este obligatoriu ca organele de anchetă să găsească făptuitorii. Ce pot să spun este că fostul director care a fost demis și actualul viceprimar Cosmin Tabără au pus presiune continuu pe societate. Nu vorbesc din auzite, ci am dovezi clare, care spre să fie de folos anchetatorilor. Inclusiv au fost în spatele unui așa zis protest care a fost organizat lunile trecute care urmare a faptului că am majorat taxele cu rata inflației, așa cum era legal. Piețele din Timișoara sunt într-un proces de curățenie generalizată, iar asta se pare că nu convine. Nu mă las intimidat și vom merge mai departe“, a spus Mirel Pop.

Consilierul local Raul Ambruș, liderul Platformei Liberale, a spus pentru Buletin de Timișoara că atacul criminal este un fapt deosebit de grav, care trebuie elucidat rapid.

Sper la Poliția Timiș să descopere cât mai repede făptașii deoarece este de neacceptat ca într-un stat UE să se întâmple asemenea atacuri demne de mafioți. Mirel Pop a avut și are toată susținerea să reformeze societatea. Dar, așa se întâmplă când diverse grupuri de interese primesc sprijin din partea unor persoane cu funcții din Primăria Timișoara, cum este viceprimarul Cosmin Tabără. Acesta nu doar că a instigat prin minciună și manipulare producătorii și comercianții din piețe chiar să se revolte, ci a fost în spatele unor atacuri constante în presa locală“, a spus Raul Ambruș.

Primarul Dominic Fritz a declarat că evenimentul petrecut este unul șocant.

Este un incident șocant și inacceptabil. Eu am încredere maximă în instituțiile abilitate nu doar cauza, ci și cine ar fi putut să facă un astfel de lucru, pentru că nu este clar dacă are sau nu legătură cu faptul că este directorul de la Piețe. Pentru mine rămâne foarte clar este că indiferent de cine încearcă cu astfel de violență să intimideze, să șantajeze, încă o dată, nu am informații, indiferent de asta noi ne luptăm cu corupția, pentru o administrație curată și Timișoara nu este un oraș al violenței, al respectului și am încredere că acest incident nu va rămâne nepedepsit. Eu nu am informații pentru motivele pentru care a fost făptuit acest act de violență și de aceea nu mă pot pronunța în niciun fel. Ce ceste foarte clar este că la Piețe în Timișoara a existat un sistem cu siguranță unii au câștigat mai mult decât era legal, este clar că noi ne luptăm cu acest sistem si spun că cu unele succese, dar nu mă pot pronunțat asupra motivelor, dar se pare că la Piețe se învârt mulți bani și strategia noastră de a exista o transparență a încasărilor o vom urma indiferent de cine amenință. Noi suntem în contact constant cu conducerea și am votat și un nou regulament și e clar că nu toată lumea e fericită că unele șmenuri nu se mai pot face, dar nu sunt eu cel care să spună dacă astea au avut legătură cu incidentul de noaptea trecută“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole