VIDEO. Timișoara: cantina Liceului Silvic a fost închisă de Protecția Consumatorilor – au găsite excremente de șoareci și alimente expirate

Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură şi Agricultură ”Casa Verde” din Timişoara a fost închisă temporar în urma unui control al inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor. Aceştia au dat o amendă de 15.000 de lei şi un avertisment, după ce au găsit inclusiv excremente de şoareci.

Au fost identificate materii prime cu data limita de consum depăşită (expirate), stare termică schimbată; agregate frig neigienizate, cu depuneri de gheaţă, şi materii prime fără ambalaje originale şi fără elemente de identificare. Nu se monitorizează temperatura la spaţiile frig, tavan şi pereţi cu exfoliere de zugrăveală ca urmare a infiltraţiilor; excremente de rozătoare în blocul alimentar; cuptoare şi vesele neigenizate corespunzător şi strat de grăsime arsă. În spaţiul de depozitare vesela avea excremente de rozătoare, iar în lista meniu nu se menţionează produsele cu potenţial alergen”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest.

În urma controlului au fost date o amendă în valoare de 15.000 de lei şi un avertisment.

Au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate – cantina; oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme”, a precizat Gubandru.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole