VIDEO. Timiș: grav accident rutier între un TIR şi un autobuz în zona Sânandrei – 19 persoane transportate la spital – șoferul TIR-ului ar fi vrut să întoarcă autotrenul

Autorităţile din judeţul Timiş au declanşat, marţi, Planul Roşu de Intervenţie în urma unui accident rutier care s-a produs la Sânandrei şi în care au fost implicate un TIR şi un autobuz.

Au fost trimise mai multe autospeciale de pompieri şi ambulanţe SMURD şi SAJ, precum şi un elicopter SMURD.

Şoferul TIR-ului, cetăţean turc, ar fi vrut să întoarcă autotrenul. În final, 19 persoane au fost transportate la spital.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în accidentul petrecut în localitatea Sânandrei au fost implicate un autotren şi un autobuz.

Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă tuturor persoanelor implicate, în judeţul Timiş a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

La locul evenimentului au fost alocate: 3 maşini de stingere, 3 echipaje de descarcerare, 3 autospeciale pentru transport victime multiple, o ambulanţă SMURD şi 9 ambulanţe SAJ, 2 microbuze (pentru preluare personal medical) şi un elicopter SMURD.

 Reprezentanţii ISU Timiş au transmis că, în cele din urmă, 19 persoane rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri şi investigaţii, respectiv cei 18 pasageri din autocar, toţi muncitori la o fabrică, şi şoferul turc al TIR-ului.

 ”Un TIR condus de un bărbat circula pe DN 69 spre Orţişoara, iar la intersecţie cu DJ 692 ar fi efectuat viraj la stânga spre Sânandrei, moment în care a intrat în coliziune cu un autobuz care circula din sensul opus, adică dinspre Orţişoara. În autobuz se aflau 18 pasageri. În urma impactului au rezultat 11 victime, ambii conducători auto şi 9 pasageri din autobuz”, a transmis IPJ Timiş.

Poliţiştii au deschis un dosar penal spentru vătămare corporală din culpă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole