Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, vizită la Colterm: trecem iarna fără probleme –încă plătim pentru gazul luat pe caiet

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, vizită la Colterm.

Sezonul de încălzire a început cu stocuri consistente de cărbune și gaze naturale. În prag de noiembrie, avem aproape 90.000 de tone de cărbune, circa 125.000 Mwh gaz înmagazinat, iar aprovizionarea continuă. Dacă iarna e blândă, stocurile sunt deja suficiente pentru trei luni, iar dacă e mai geroasă – pentru două luni. Aprovizionarea continuă. Preocuparea mea este să trecem iarna fără probleme, fie că este vorba despre stocuri, cazane, puncte termice sau plăți, astfel că discuțiile cu conducerea și angajații Colterm sunt la ordinea zilei“, a spus Ruben Lațcău.

Viceprimarul USR al Timișoarei a vorbit și despre gazul luat pe caiet și a lansat un atac voalat la administrația Nicolae Robu.

În noiembrie 2020, în primele zile ale mandatului de viceprimar, la Colterm rezerva de cărbune asigura doar cinci zile de încălzire. Contractul pentru gazele naturale era doar pentru trei zile. Iar în hârtii, doar datorii! În 2015, 2016, 2017 și 2018, administrația Robu a consumat gaze pe “caiet”. Am plătit deja aproximativ 70 de milioane de lei pentru gazul luat pe caiet și mai avem încă vreo 40 de milioane. Asta pe lângă facturile curente pentru combustibili“, a mai precizat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole