Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcău: tramvaiul Bozankaya va intra în circulație cel mai probabil pe linia 1

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, face câteva precizări privind circulația tramvaiului Bozankaya.

Acesta spune că omologarea va fi finalizată în septembrie.

“Omologarea va fi finalizată în septembrie și pasagerii se vor putea bucura de noua achiziție la scurt timp după, când aceasta va intra în circulație cel mai probabil pe linia 1. Simultan, STPT-ul a început să curețe tramele de pământ și mizerie, ceva esențial pentru teste și lucrările includ spălare manuală și mecanizată. De câteva luni am pornit acest demers și ne întâlnim cu situații care mai de care, inclusiv momente în care e nevoie să fie scos pământul cu ranga”, menționează viceprimarul Timișoarei.

Testele de siguranță continuă

“Am intrat în a doua lună de teste și suntem în grafic. Noul tramvai funcționează conform așteptărilor celor de la Autoritatea Feroviară Română (AFER), departamentul specializat din Ministerul Transporturilor. Aceasta este autoritatea responsabilă pentru omologarea tramvaiului conform legii în vigoare, performanța fiind comparată cu specificațiile tehnice. Această omologare este necesară pentru orice produs feroviar nou introdus pe piața europeană, iar cel mai important aspect este siguranța pasagerilor. Momentan testele se desfășoară pe linia 9 în timpul serii, perioadă în care circulația este suspendată parțial”, spune Ruben Lațcău.

Program:

26-28 iunie | S-au realizat testele de compatibilitate electromagnetică

03-06 august | Se realizează o parte din testele de frânare

09-13 august | Se vor realiza testele de zgomot și restul testelor de frânare

16-20 august | Se vor realiza testele de tracțiune

2023 termenul la care vor fi în circulație toate cele 21 de tramvaie noi

“Aștept să finalizăm aceste teste ca apoi să primim și restul de garnituri din partea producătorului, care își asumă să ne livreze undeva la 2 tramvaie pe lună și să crească treptat ritmul. Cu siguranță până la sfârșitul anului viitor, și deci înainte să înceapă Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, vor fi în funcțiune toate cele 21 de tramvaie noi”, își exprimă speranța Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole