Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: terminăm asfaltarea pe Calea Șagului până duminică noaptea – sunt un pic nemulțumit de ritmul pe care-l văd deși s-a lucrat noaptea și în weekend

Primăria Timișoara desfășoară lucrări de asfaltare la ieșire din oraș pe Calea Șagului în zona pasajului.

Fiind una dintre arterele cele mai aglomerate din oraș, traficul a fost perturbat grav, s-au format cozi, iar timpul de așteptare pentru a trece de zona lucrărilor a ajuns la peste o oră.

Potrivit viceprimarului USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, se lucrează zi și noapte pentru ca asfaltarea să fie finalizată până luni.

 “Lucrările care au loc în aceste zile, de întreținere și de refacere a întregului covor asfaltic, practic pe întreaga suprafață pe Calea Șagului, au loc de la pasaj, de la pasarelă, și până la sensul giratoriu de lângă Auchan. Bucata dintre pasaj și str. Ovidiu Cotruș a fost finalizată pe amândouă părțile. Am ajuns la stratul final de uzură, urmează să fie făcute marcajele. Iar sectorul dintre Ovidiu Cotruș și Selgros va fi făcut în această săptămână. Lucrăm foarte mult pe noapte, lucrăm și pe zi. Din păcate, e genul de lucrare care nu permite ca în timpul zilei suprafețele care au fost frezate peste noapte sau unde s-a asfaltat peste noapte să fie circulate. E clar că această gâtuire creează foarte multe nemulțumiri din partea șoferilor, dar este important pentru proiect ca acest sector de drum până la Auchan să fie finalizat cât mai repede. Obiectivul pe care l-am setat și celor de la SDM, de la firma municipiului de drumuri, este ca până duminică noaptea, adică luni dimineața, acest sector să fie în întregime finalizat până la strat de uzură, până la sensul de la Auchan”, a declarat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a precizat că este un pic nemulțumit de ritmul în care se mișcă SDM, astfel că a solicitat intensificarea lui.

Sunt un pic nemulțumit de ritmul pe care-l văd, cel puțin în timpul zilei. Eu știu că ei au lucrat și în weekend, și noaptea, dar când lucrăm pe o astfel de arteră atât de importantă a municipiului, cred că trebuie să avem o prezență maximă în teren și cred că în sensul ăsta mai există spațiu de îmbunătățire. Am avut discuții chiar astăzi, ca și în această săptămână, ieri sau în weekend-ul care a trecut, cu cei de la SDM, să crească ritmul de lucrări, deși ei au lucrat și duminică, au lucrat și sâmbătă, au lucrat și nopțile. Dar, din nou repet, avem nevoie de o intervenție serioasă în această zonă, ca să ne asigurăm că până la sfârșitul acestei săptămâni, adică până duminică noaptea, de luni dimineața să avem proiectul finalizat în întregime, acest sector de la baza pasajului și până la sensul de la Auchan. Și când spun finalizat mă refer la stratul de uzură, marcajele probabil vor fi făcute ulterior”, a detaliat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole