Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: solicităm 73 de milioane de lei pentru înlocuirea altor 4 km de conducte ale Colterm – ajungem la 60 de km de rețea de încălzire nouă

Primăria Municipiului Timișoara aplică pentru finanțare națională nerambursabilă prin Programul Termoficare al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA)..

Aplicăm pentru o finanțare de 73 de milioane de lei ca să modernizăm încă 4 km de de conducte magistrale de termoficare la Timișoara. Este prima oară când Primăria aplică pentru această linie de finanțare, înființată acum câțiva ani de guvern. Este al doilea proiect de modernizare a rețelei de încălzire pe care îl pornim în acest mandat. La al treilea proiect am contractat serviciile de proiectare (faza SF)“, a spus Ruben Lațcău.

Pierderile din sistem, uriașe.

Prin aceste trei proiecte vom reabilita peste 60 de km de rețea de încălzire, din care aproape 30km sunt gata. Nu există soluții magice pentru a rezolva această problemă. Există doar investiții.Anual pierdem sute de mii de metri cubi de apă fierbinte. Acum, reducem pierderile semnificativ și punem la punct infrastructura de bază din Timișoara.  Vecinii noștri europeni fac asta de câteva decenii – își modernizează sistemele centralizate de încâlzire. Sistemul nostru trebuie eficientizat, ori asta nu se poate face decât prin investiții masive. Și ca să protejăm bugetul orașului, aplicăm pentru finanțări europene sau finanțări de la bugetul de stat“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Zonele vizate sunt: str. Michelangelo, Parcul I.C. Brătianu, bd. Mihai Eminescu, str. M. Robespierre, Piața Iancu Huniade, bd. 20 Decembrie, str. Nikolaus Lenau, Piața Victoriei, str. Dr. Nicolae Paulescu, str. Paris (până la intersecţia cu str. Col. Enescu). Străzile vizate din zona Lipovei sunt: str. Constantin cel Mare, str. Pomiculturii, str. Volta, str. Brazilor, str. Martir Alexandru Chorosi, Aleea Aurel Ciupe, str. Holdelor, str. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, str. Perlei, Aleea Arcașilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole