Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: Reparațiile la străzi și trotuare au avut un cost per metru pătrat cu 10% mai scăzut decât în anul precedent. Sunt trotuare care au stat sparte ani întregi

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, spune că municipalitatea a intervenit anul acesta la străzi și trotuare care au fost abandonate ani întregi.

“112 mii de metri pătrați de străzi și 38 de mii de metri pătrați de trotuare au fost reparați în primele nouă luni din 2021. Reparațiile ne-au costat aproximativ 23,7 milioane de lei și am avut un cost per metru pătrat cu 10% mai scăzut decât în anul precedent. Cu toate că am avut un cost mai scăzut, am intervenit în zone cu trotuare/străzi care s-au degradat puternic după mulți ani de abandon și trotuare care au stat sparte ani întregi (de exemplu, cel de vizavi de Prefectură). Sunt conștient că există multe astfel de zone pe care mi le aduceți la cunoștință“, a declarat Ruben Lațcău.

Vor fi plantați și arbori, în curând.

“Am făcut treceri de pietoni supraînălțate în zonele cu școli pe care am intervenit (pe Loga, Eminescu, Aluniș) și vrem să facem acest lucru în continuare. Am și învățat din greșeli. La trotuarul de la Spitalul Militar am folosit piatră cubică lângă clădire și m-am asigurat că vom folosi dale de piatră naturală. Au fost introduse, de asemenea, mai multe alveole largi, de 4 metri pătrați, pentru arbori ce vor fi curând plantați“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole