Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: pentru anul 2022 propunem un buget de investiții ambițios – 1 miliard de lei

Viceprimarul USR al Timișoarei a declarat astăzi că municipalitatea propune pentru anul 2022 un buget de investiții ambițios de 1 miliard de lei.

Ruben Lațcău a lansat indirect un atac și la adresa fostului primar Nicolae Robu suspinând că am văzut cu toții rezultatul anilor de degradare a infrastructurii din care cauză este nevoie de recuperarea decalajelor și întârzierilor din trecut.

“Pentru anul 2022 propunem un buget de investiții ambițios: 1 miliard de lei, jumătate din care proiecte pe fonduri europene. Timișoara va avea pentru prima oară în istoria sa contemporană un buget care se axează cu adevărat pe investiții, un buget care să tragă pentru a recupera decalajele și întârzierile din trecut, un buget care să seteze o țintă ridicată, în loc să lase orașul să se complacă în status quo-ul. Am văzut cu toții rezultatul anilor de degradare a infrastructurii, dar și a instituțiilor timișorene. Aceste probleme pot fi rezolvate în timp, cu efort din partea administrației și sprijinul cetățenilor“, a spus Ruben Lațcău.

Marile lucrări de infrastructură care vor începe anul acesta

“Pornim în 2022 șantiere pentru un pod, un pasaj, un bulevard și-un spital: Închidem Inelul II – Pod ISHO/ILSA; Începem lucrările de la Pasajul Inferior Solventul; Pornim al 3-lea șantier pe un bulevard mare la Stan Vidrighin; Și vrem ca până la finalul anului să dăm ordinul de începere pentru Noua Maternitate (str. Balta Verde). Punem infrastructura de bază a orașului pe primul loc. Asta înseamnă că vom continua lucrările la rețeaua de termoficare, căreia i-a fost permis să se degradeze astfel, contribuim cu finanțare la un proiect european de reabilitare a rețelei de apă potabilă și a rețelei de canalizare (aprox. 65 de kilometri în Timișoara), proiect Aquatim, vom avea în lucru 27 de km de piste de biciclete pe proiectele actuale de infrastructură și pornim două proiecte de iluminat stradal ce vizează înlocuirea a 2800 de corpuri de iluminat cu sisteme LED și telegestiune“, a menționat viceprimarul USR.

Investiții în infrastructura sanitară

“Principalele spitale în lucru:  Noul corp de la Spitalul de Copii se apropie de finalizare. Înainte de a fi operațional, va fi necesară dotarea lui, pe care o începem în acest an – 26 de milioane; Continuăm șantierul pentru Spitalul de Boli Infecțioase de la Pădurea Verde, anul acesta finalizăm structura și trecem la finisaje, reorganizare ATI și instalații interioare – 11,6 milioane; Am fost în weekend la Clinica de Balneologie, a fost turnată fundația și se construiește un corp nou, iar corpul vechi va fi reabilitat – 10,2 milioane, mai precizează Ruben Lațcău.

Investițiile din educație vor fi în valoare de 123 de milioane de lei

“Pentru infrastructura școlară avem în lucru sau începem anul acesta: 10 corpuri de școli/grădinițe în reabilitare; 4 mansarde în reabilitare; 12 corpuri de clădire moderne în execuție; 2,1 milioane lei pentru reparații; 3 creșe noi. În total, sunt alocați 123 de milioane de lei pentru investiții în educație. Bineînțeles, un oraș este mult mai mult decât atât și voi reveni în acest an pentru a discuta proiectele și achizițiile pe care le realizează primăria în numele dumneavoastră, al cetățenilor. Fie că este vorba de drumuri, poduri sau trotuare, șantiere care merg bine sau care întârzie, ca viceprimar responsabil pentru investiții vă voi prezenta situația“, a mai menționat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole