Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, acuză administrația din Lugoj că vrea să plătească 3 milioane de lei pe o paragină

Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, anunță că primarul Lugojului propune spre aprobare, din nou, un proiect de hotărâre privind cumpărarea unui teren cu clădirile aferente, de la o societate deși doar cu o săptămână în urmă un asemenea proiect a căzut la votul consilierilor.

“Consiliul Local trebuie să decidă astăzi dacă aprobă sau nu o asemenea achiziție. Consider inoportun ca lugojenii să plătească atâția bani pentru terenurile unei societăți private, având în vedere că propriul patrimoniu al municipiului nu este folosit”, spune Călin Dobra.

Motivele opunerii

“Cât privește terenul în cauză vreau să vă spun că opoziția PSD Lugoj în privința acestuia are câteva considerente obiective și anume:

–        nu este clară destinația și pentru ce va fi folosit

–        conform raportului de evaluare întocmit de societate terenul respectiv trebuie ecologizat, deci costuri suplimentare și consistente, despre care primăria nu vorbește nimic, la care se adaugă costuri pentru construcțiile existente care trebuie demolate

–        tot conform raportului de evaluare valoarea unitară de piață este stabilită la 8,2 euro/mp, în timp ce primarul este dispus să plătească, din bani publici, 9,5 euro/mp

–        în același raport se specifică faptul că hala principală aflată pe teren necesită îmbunătățiri substanțiale cum ar fi: refacerea instalațiilor electrice, branșamentele de apă, refacerea hidroizolației sau repararea pardoselii, deci alte costuri suplimentare despre care primăria nu vorbește nimic”, menționează Călin Dobra.

PSD Lugoj nu va vota proiectul

“ În concluzie, lugojenii nu vor plăti doar 3 milioane de lei pentru un teren, ci s-ar putea ajunge la dublarea sumei după ce toate costurile de mai sus vor fi adăugate. De aceea îi transmit primarului să înceteze cu omiterea adevărului și să trateze serios problemele orașului. Banii publici trebuie folosiți pentru comunitate, nu pentru alte interese”, transmite Călin Dobra.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole