Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: drumul Boilor și Lidia sunt circulabile pe perioada de iarnă

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, spune că  lucrarea de pe Drumul Boilor a avansat extrem de lent deoarece a fost prost planificată.

“Pentru proiectele viitoare ne asigurăm că nu mai avem documentații atât de proaste și o planificare atât de deficitară. Din acest an am început să introducem criterii de calitate pentru noile proiecte ale orașului, precum regenerarea urbană din Piața Traian, MultipleXity sau modernizarea stațiilor de pe Linia 1. Prețul cel mai mic nu e un criteriu suficient“, spune Ruben Lațcău.

Situația de pe Drumul boilor

“Știu că pentru proiectele care nu merg atât de bine voi primi mereu mai multe întrebări decât pentru cele care merg strună. Aceste lucrări nu au apucat să fie finalizate în 2021, dar sunt la un nivel suficient de avansat pentru a putea fi traversate cu mașina în condiții decente. Începută în 2019 și prost planificat din prima clipă, lucrarea de pe Drumul Boilor a avansat extrem de lent și mai mult de un an șantierul a fost practic abandonat. Săptămâna trecută miercuri și joi 200 de metri din ultimul tronson „problematic” au primit primul strat de asfalt turnat iar restul, din tronsonul de 800 metri încă nefinalizat, e la stratul de balast stabilizat, ceea ce-l face circulabil. Au existat trei surse de întârzieri: absența corelării cu Centura Sud (pe care am rezolvat-o cu ajutorul CNAIR), situația parcelară și lipsa tuturor avizelor la începerea execuției“, susține viceprimarul USR al Timișoarei.

Șantierul de pe Prezan

“Prezan este un alt șantier slab planificat și pe cale de consecință am avut și acolo probleme. Carosabilul trebuia să fie realizat până la primul strat de asfalt pe tronsonul AEM-Venus, dar se află la stratul de balast stabilizat și sunt șanse mici ca lucrarea să fie finalizată înainte de termen. Săptămâna trecută am fost pe ambele șantiere și am discutat cu reprezentanții firmelor ce lucrează acolo. Le-am cerut expres să organizeze șantierele pentru perioada sărbătorilor, fiind o activitate mai redusă, astfel încât să fie curate și bine delimitate. Muncitorii se întorc pe teren din 3 ianuarie pe Prezan și din 10 ianuarie pe Drumul Boilor, deci în prima parte a lui 2022 cele două drumuri vor fi finalizate“, a mai precizat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole