Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: cineva să plafoneze prostia guvernului Ciucă – plătim 800 Ron pentru ce anul trecut plăteam 100 Ron

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat astăzi că bâlbele guvernului riscă să bage economia în groapă.

“Cineva să plafoneze prostia guvernului Ciucă! Am ajuns să plătim 800 Ron pentru ce anul trecut plăteam 100 Ron. După 4 luni de zile în care Timișoara și cam toate orașele mari din România au urlat că prețurile la gaze explodează necontrolat și bâlbele guvernului riscă să bage economia în groapă, guvernul mai distruge piața energiei odată“, consideră Ruben Lațcău.

Rezultatul plafonării – prețul s-a dublat

“Rezultatul plafonării pieței energiei îl vedeți foarte clar mai jos, prețul s-a dublat. De la 400 RON/MWh am ajuns la 800. În 3 zile. Ordonanța de ieri cu plafonarea exceptează termoficările de la plafonare, deci exact cei mai vulnerabili consumatori nu sunt sprijiniți. Costurile pentru gaz pe lună de iarnă au trecut de la 20 de milioane de lei la 100 de milioane. Acest cost acoperă doar 20% din energia produsă, diferența fiind produsă pe bază de cărbune în 3 cazane, costurile acestea nu intră în costurile pentru gaz precum nu intră nici restul costurilor de producție și funcționare“, mai susține viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole