Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcău, atac extrem de dur la adresa lui Dan Diaconu, fostul viceprimar liberal. Useristul dezvăluie o mafie a reparațiilor în școli

Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcău, a lansat un atac extrem de dur la adresa fostului viceprimar liberal, Dan Diaconu, care ar fi susținut o camarilă de partid.

“Am evitat până acum să fac un spectacol public din relațiile imorale de partid ale fostei administrații și ale domnului Diaconu în particular. Dar azi, dânsul deschide un subiect pe care dacă tot îl aducem în spațiu public atunci e bine să îl cunoaștem în toată splendoarea sa. Din start și cu sinceritate trebuie să spun că situația infrastructurii publice școlare din Timișoara este una critică. Din cele 61 de școli din rețeaua publică și cele peste 200 de corpuri de clădire pe care primăria le administrează, majoritate sunt într-o stare deplorabilă. Ultima școală nouă construită în Timișoara s-a recepționat în anii ’90“, și-a început Ruben Lațcău seria dezvăluirilor.

Directorul era fratele șefei, cumnatul directorului și tot subaltern politic al fostului viceprimar.

“Pe vremea în care era vice domnul Diaconu a luat decizia să facă reparațiile în școli cu muncitori de la Colterm. Practic am scos instalatorii și muncitorii din centrale și i-am pus să dea cu trafaletul prin școli și prin spitale. Am împușcat 2 iepuri dintr-o lovitură: ne-am asigurat că nu mai avem nici cine să ne întrețină instalația de termoficare și, în același timp, că facem lucrări de slabă calitate cu oameni nespecializați. De ce ar face cineva așa ceva? Răspunsul îl găsim la partid. Doamna din primărie care se ocupa în administrația precedentă de școli, domeniu aflat direct în subordinea fostului viceprimar Diaconu, îi era colegă și subalternă și pe linie de partid. Directorul general de la Colterm era trezorierul PNL Timișoara (a fost dat afară între timp din postul de director), alt subaltern politic al viceprimarului, care era președinte de filială locală pe atunci. Și cine credeți că era directorul comercial de la Colterm pe departamentul care se ocupa de reparații? Soțul protejatei din primărie, alt coleg și subaltern politic. Iar ca treaba să fie treabă, directorul comercial adjunct, cel ce făcea recepția și se ocupa direct de contractul cu primăria, era fratele șefei din primărie, cumnatul directorului și tot subaltern politic al fostului viceprimar“, spune actualul viceprimar.

În 2019 primăria a cheltuit în tot anul 5,8 milioane de lei

“De directorul general ne-am scăpat, cel comercial a fost dat afară, iar pentru doamna din primărie domnul Diaconu s-a luptat să rămână șefă. Echipa de reparații a fost împărțită în două, o parte din oamenii specializați pe energie s-au întors la Colterm să pregătească rețeaua de termoficare de iarnă, iar cealaltă parte au fost dedicați în totalitate avariilor din școli. Pe acest contract de reparații nu s-au reparat doar școli, ci și clădirile primăriei. Reparațiile la cabinetele directorilor, ale primarului, ale viceprimarului, tot echipa de reparații de la Colterm le făcea. Ca să pun o cifră pe minciunile domnului Diaconu spun doar atât: în 2019 primăria a cheltuit în tot anul 5,8 milioane de lei pe acest contract, aici intrând și reparațiile de birouri, săli de sport sau alte clădiri publice. În 2020 am cheltuit 3 milioane de lei pe școli întregul anul. Acum, până pe 31 august, peste 2 milioane de lei, iar până la sfârșitul anului vom depăși suma de anul trecut. Asta în contextul în care o parte din instalatori au fost mutați să pregătească rețeaua de termoficare de iarnă. Anul acesta am rezolvat avarii la: PP3, Casa Verde, PP30, PP23, Liceul Lenau, Ungureanu, Arte, PP37, Azur, Ana Aslan, PP29, Tehnologic de Vest, PP3, PP31, PP36, mai sunt 11 în lucru acum. Am reabilitat și curți de școli la Liceul Azur, Generală 16, PP 28, 11, 32, 53, Ion Vidu. Și mai avem în derulare și alte lucrări mari de reparații“, încheie Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole