Sorin Grindeanu pierde prima confruntare cu sindicaliștii de la CFR – se vor acorda creșteri salariale de 10%

Într-o declarație la sediul Ministrului Transporturilor, Alin Şerbănescu, consilier al ministrului de resort, a precizat că s-au făcut toate diligenţele pentru ca protestul spontan să fie încheiat iar circulaţia trenurilor să fie reluată.

„Au fost 261 de trenuri blocate. Aşteptăm ca în acest moment toate aceste trenuri să fie repuse în circulaţie”, a afirmat Şerbănescu.

El a menţionat, de asemenea, că acei copii care rămăseseră blocaţi în tren în drumul lor spre Bucureşti au fost recuperaţi iar toţi pasagerii vor pleca fie cu trenul fie cu autocarele spre destinaţiile lor.

Reparatorii de locomotive din toate depourile CFR Călători din ţară au oprit lucrul, astăzi dimineaţa, nemulțumiți de nivelul salariilor.

Pe de altă parte, Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a anunțat rezultatul discuțiilor cu conducerea ministrului.

“A fost finalizată discuția la Ministerului Transporturilor cu participarea Ministrului Transporturilor și a directorilor companiilor feroviare, discuție generată de contextul economic și social general și evenimentele spontane de astăzi, 20 decembrie 2021, de la calea ferată. Discuția a avut scopul de a identifica rezolvări concrete la teme foarte vechi, iar dialogul a degajat următoarele soluții de etapă: 1) Acordarea unei creșteri salariale în debutul anului 2022, egală cu indicele creșterii  prețurilor de consum (estimarea fiind de 10%) în condițiile asigurării cadrului legislativ (legea bugetului de stat și a bugetelor companiilor feroviare), acest lucru fiind o prima etapă în asigurarea resurselor financiare pentru aplicarea Statutului personalului feroviar.  2) Angajarea constantă a eforturilor comune pentru aplicarea următoarelor etape pentru aplicarea integrală a dispozițiilor Statutului personalului feroviar“, transmite FNFMCV.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole