Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău a fost înregistrat de un funcționar public. Posibil caz de șantaj

În presa timișoreană a apărut o înregistrare audio între viceprimarul userist Ruben Lațcău și Culiță Chiș, fostul directorul Direcției Generale Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele Utilitare din cadrul Primăriei Timișoara.

Discuția a fost redată de către voceatimișului și vizează o înțelegere mai veche între cei doi, prin care Culiță Chiș ar fi trebuit să plece din funcția deținută.

Ruben Lațcău (RL) – Cum a fost în concediu?

Culiță Chiș (CC) – Nicicum. Am stat toată ziua pe telefoane.

RL – Cine v-a sunat?

CC – Toată lumea.

RL – Sunteți sigur? Mai exact?

CC – O grămadă.

RL – Pe proiectele Primăriei sau pe alte chestii?

CC – Haideți să trecem peste.

E clar că, probabil, Ruben Lațcău avea ceva informații, într-o anumită direcție, de a insistat atât de mult și de iscoditor pe acest subiect. Ideea e că Culiță Chiș a luat taurul de coarne și l-a informat pe viceprimarul Timișoarei că, deși au avut o înțelegere, nu mai dorește să demisioneze, întrucât convenția nu a fost respectată:

CC – Am avut o înțelegere cu dvs, dar văd că nu se respectă. Așa că nu o să fac niciun pas înapoi. Am făcut cum ați zis dvs, când mi-ați recomandat să mă duc în concediu. M-am dus și la primar, am vorbit, i-am dat cererea, am semnat-o. A doua zi am apărut prin toate ziarele – am si eu familie și copii – și am citit ca am fugit ca să nu dau ochii cu corpul de control. E declarația domnului primar. E bătaie de joc. Nu mai pleacă nici Colojoara. Le-am comunicat tuturor subalternilor mei că nu mai fac pasul înapoi.

RL – Chiar credeți că o să câștigați conflictul ăsta?

CC – Domne, eu nu vreau sa câștig niciun conflict.

RL – Ba da, dacă intrăm într-un conflict deschis, să stiti că eu mă bucur. Eu mă bucur că-mi dă domnul Fritz liber ca să intru într-un conflict deschis cu dumneavoastră.

CC – Eu ca si funcționar public am depus un jurământ, așa că o să mă apăr.

RL – Haideti să o lasam moale.

Plutonierul Lațcău

RL – Cât teren aveți la Moșnița, acolo la Drumul Boilor, chiar în sensul giratoriu?

CC – Poftim?

RL – N-aveți teren? N-aveți? Pfff..Scoatem CF-urile?

CC – Sigur, chiar vă rog să le scoateți. Domnu vice…nu știu cine vi le servește. Va spun un lucru: chiar am vrut să vă ajut, dar nu sunt bătaia de joc a nimănui.

RL – Eu înțeleg foarte bine abilitățile tale. Mereu găsești căi să miști lucrurile mai repede decât alții. Ele sunt bune, dar nu pentru noi. Îți spun un lucru: conflictul cu noi o să-l pierzi. Nu ai cum să-l câștigi.

CC – Nu sunt câștigat la loz în plic. Nu mă poate șantaja nimeni.

RL- Pe mine nu mă interesează. Mai devreme sau mai târziu se termină (râde). Vă las șef de compartiment cu Gavra și cu Goia.

CC – Să primesc amenințări? Să mă sune noaptea? Să mă amenințe că… ce bă, te crezi director pe viată, te crezi stăpân? Vi se pare normal? Eu înțeleg foarte bine că vreți să vă puneți oamenii pe funcții, doar că nu poate să vină consilierul Graf să ne facă troacă de porci. Ăla trebuie să consilieze, nu să dea ordine și să țipe. Nu are ce să vină peste noi prin birouri. Haideți, că toată lumea știe pe cine vreți să aduceți. Pentru unul a venit tată-su la mine în birou ca să-i dau subiectele de la examen și l-am scos afară. Celălalt, Florescu, noroc că a picat examenul la limba engleză.

RL – Consilierii reprezintă primarul.

CC – Da, domne, dar nu poate să vină la mine să-mi spună: anulează licitația! Să facă în scris, că nici noi nu suntem idioți ca să mergem la pușcărie pentru nimeni.

Înregistrarea convorbirilor a devenit o practică tot mai răspândită dacă ne aducem aminte de un alt coleg de partid al viceprimarului Ruben Lațcău, este vorba despre ministrul Cătălin Drulă.

Interesant că până acum nu au apărut încă în mediul public discuții despre alegerile de la PNL Timișoara care ar putea fi mai interesante și cu personaje mai influente decât cele de mai sus.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole