Viceprimarul Ruben Lațcău: consilierul local Radu Țoancă schelălăie ca un câine flămând

Un nou scandal a izbucnit astăzi la nivelul municipalității între viceprimarul USR Ruben Lațcău și consilierul local PSD, Radu Țoancă.

Totul a plecat de la o postare pe Facebook a social-democratului care a prezentat anumite informații privind lucrările de reabilitare a Parcului Civic din Timișoara.

“Parcului Civic din Timisoara – încă o afacere “corectă” a familiei useriste. Peste 800 000 de euro au fost aruncați pe fereastră. În timp ce întreaga presă locală și centrală își manifesta indignarea cu privire la incidentul din Parcul Civic din Timișoara, altele erau problemele și prioritățile “oamenilor noi” din administrație în legătură cu această zonă centrală a orașului. Imaginea parcului este dezolantă, tipică unui sat lăsat de izbeliște: iarba a ajuns la jumătate de metru, sistemul de irigații este colmatat, forajele nu au filtre. Peste 800 000 de euro s-au plătit deja pentru această lucrare, începută  în urmă cu 3 ani și care avea termen de execuție … 6 luni. Între timp, cu firma aflată în insolvență, patroana s-a orientat și s-a împrietenit foarte tare cu un celebru viceprimar al Timișoarei care s-a agitat teribil în aceste zile să găsească o persoană din primărie care să semneze procesul-verbal de recepție a lucrării. Asta, în condițiile în care domnișoara șefă peste spațiile verzi din Timișoara s-a îmbolnăvit subit, continuând astfel o tradiție funcționărească atât de criticată de primarul Fritz în ceea ce privește anumiți angajați din primărie de care a dorit să scape. Spre amuzamentul general, viceprimarul “ noctambul” – posesor de soluții la 3 noaptea- a ajuns să se certe cu un alt personaj din noua garnitură ( un consilier al primarului ) care este protectorul firmei ce asigură dirigenția de șantier a lucrării și care nu și-a primit banii de la firma din Dumbrăvița  care a făcut lucrarea. Firmă care, apropo, nu a câștigat licitația inițială pentru că avea prețuri mai mari, ea ajungând să execute lucrarea în urma unei decizii judecătoreșt . Parcul Civic din Timișoara – o veritabilă carte de vizită a orașului în ultimii zeci de ani – reprezintă doar un exemplu din multele situații pe care fiecare timișorean le poate vedea zilnic, de bătaie de joc pe bani publici ale firmelor agreate de progresiști în ceea ce privește curățenia , spațiile verzi, drumurile etc. Încet-încet, orașul nostru – considerat pe bună dreptate ca fiind unul din cele mai frumoase și civilizate din țară – devine o mahala prăfuită, murdară, părăginită și tristă după doi ani de administrație incompetentă, haotică și infantilă!“, a scris Radu Țoancă.

Replica a venit tot pe Facebook și a fost extrem de tăioasă.

“Hoțul care strigă „hoț”. Am citit declarațiile domnului consilier local de la PSD și nu pot spune decât că i se simte foamea din vorbe. Supărat probabil că nu mai funcționează circuitul traficului de influență, bătătorit și probabil inițiat chiar de el, domnul Țoancă schelălăie ca un câine flămând. Acest etern consilier local, ce ne uimește cu veniturile sale de mii de euro pe lună din apartamente pe care nu le deține și pe care nu le are în declarația de avere, este foarte cunoscut pe holurile primăriei Timișoara. Aș fi curios să-l aud povestind pe pagina de Facebook și despre cum dânsul sună funcționari publici ca să-i intimideze, în momentul în care aceștia elimină de pe facturi cheltuielile fictive ale prietenilor săi. Sau să ne povestească despre lucrativă perioadă din viața sa, când domnul Robu l-a făcut șef peste Clubul Sportiv Municipal. Până atunci, mi-ar plăcea să nu fie nevoie să răspund la fiecare minciună pe care o prezintă acest personaj în spațiul public. Avem zeci de proiecte în implementare de peste un miliard de lei. Timișoara este în plină dezvoltare. De data asta însă, vorbim de o dezvoltare bazată pe reguli și nu pe aranjamente. Iar această lipsa de combinații e ceea ce îl învie pe domnul Țoancă“, a scris Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole