VEST: zeci de angajați ai DSP au ieșit în stradă la un protest spontan – nu vor fi luați în calcul la creșterile salariale

Zeci de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad au ieşit în stradă la un protest spontan, joi, nemulţumiţi că nu sunt vizaţi de Guvern pentru creşteri salariale.

Din cei 70 de angajaţi ai instituţiei, aproximativ 30 au oprit lucru pentru a protesta, dar fără a afecta programul cu publicul.

Personalul este nemulţumit de noua ordonanţă care este în lucru privind mărirea salariilor doar pentru aparatul de lucru din Ministerul Sănătăţii. Se stabileşte să fie maximum de salarizare doar pentru funcţiile din CNAS, iar salariaţii din DSP-uri sunt lăsaţi deoparte„, a declarat inspectorul sanitar Simona Grigore, participantă la protest.

Conform sursei citate, acţiunile de protest vor continua dacă angajaţii din DSP-uri nu vor fi luaţi în calcul la creşterile salariale.

Anul trecut, angajaţii DSP Arad au protestat în mai multe rânduri, în noiembrie şi decembrie, cerând majorarea salariilor, la vremea respectivă renunţând la acţiuni pentru că au spus că au primit promisiuni privind rezolvarea revendicărilor. Ei ceruseră ca „la funcţii egale să existe salarii egale” şi acuzaseră că angajaţii din casele de asigurări de sănătate au salarii mai mari.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole