VEST: un veteran de război, în vârstă de 100 de ani, a fost înaintat la gradul de general de brigadă cu o stea, de Ziua Națională

Aproximativ 3.000 de oameni au luat parte la manifestările organizate la Deva cu prilejul Zilei Naţionale a României, cu acest prilej vicepreşedintele filialei Hunedoara a Asociaţiei Veteranilor de Război, Ioan Candin Ciocan, fiind avansat, la vârsta de 100 de ani, la gradul de general de brigadă cu o stea, în retragere.

Armata Română ne-a ajutat să trecem peste toate momentele grele ale vieţii noastre. (…) Doresc ca Dumnezeu să binecuvânteze poporul român şi Ţara Românească. Să ne ajute Dumnezeu ca toată viaţa noastră să o sacrificăm pentru poporul acesta, care este un popor demn (…). Cât am fost pe front am luptat ca ţara să fie liberă şi independentă„, a spus generalul în retragere, prezent la ceremonia care a avut loc în centrul oraşului.

Ioan Ciocan s-a născut pe 22 decembrie 1922 în comuna Blăjeni, judeţul Hunedoara. În vara anului 1942, când nu împlinise 20 de ani, a fost încorporat la Batalionul 7 Vânători de Munte, din Deva, de unde, în anul 1943, a fost trimis la Şcoala Militară de Subofiţeri în rezervă infanterie Radna, judeţul Arad.

La 23 august 1944, cei 1.200 de cursanţi de la Radna au fost introduşi în luptă împotriva trupelor germano-ungare, iar elevul sergent Ioan Ciocan, în calitatea sa de comandant de grupă, s-a distins în luptele de la Păuliş.

La sfârşitul anului 1944 a absolvit Şcoala de subofiţeri, iar după încheierea războiului a urmat Institutul de Mine din Bucureşti, devenind inginer miner. S-a pensionat în 1975 de la Mina Brad.

În prezent, Ioan Candin Ciocan este vicepreşedinte de onoare al filialei judeţene Hunedoara a Asociaţiei Veteranilor de Război.

Se oprește apa în Jebel

Aquatim anunță că, vineri, 24 martie, între orele 9-15 se va efectua spălarea rețelei de distribuție în Jebel. Pe durata lucrărilor se va întrerupe furnizarea apei în localitate. „Lucrările de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole