VEST: un spital municipal a fost dotat, în premieră, cu un RMN – aparatul a costat de 6 milioane de lei

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara va fi dotat cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie, noul echipament performant urmând să fie pus în funcţiune de la jumătatea lunii decembrie, a anunţat managerul unităţii medicale, Radu Budae.

Aparatul, primul de acest fel din istoria spitalului, a putut fi achiziţionat în baza unei finanţări în valoare de 6 milioane de lei pe care unitatea medicală a reuşit să o obţină de la Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Primăriei Hunedoara, în subordinea căreia se află.

Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Municipal Hunedoara suma de aproape 6 milioane de lei pentru achiziţia unui aparat RMN performant, de ultimă generaţie. A fost organizată licitaţia pentru achiziţie, conform normelor legale, iar aparatul va fi livrat spitalului pe data de 8 decembrie. Echipamentul va fi instalat şi până la jumătatea lunii decembrie acest aparat va deveni operaţional„, a declarat managerul Spitalului Municipal Hunedoara.

Până acum, investigaţiile RMN necesare pacienţilor erau efectuate cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat, procedura fiind decontată de spital pentru persoanele care erau internate în spital.

În acest context, conducerea spitalului apreciază că prin achiziţia noului RMN se vor putea asigura servicii medicale de înaltă calitate, dar vor fi reduse şi cheltuielile ce rezultau în urma investigaţiilor RMN.

De asemenea, vor fi reduşi timpii de aşteptare până la efectuarea unei investigaţii RMN, deoarece programările la aparatele existente în judeţul Hunedoara depindeau de fondurile disponibile.

Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole