VEST: un șofer a fost salvat de la o iminentă alunecare într-o prăpastie cu mașina – fiecare mişcare a sa ar fi afectat echilibrul mașinii

Un bărbat care se afla în mașina sa a fost salvat, miercuri după-amiază, de pompierii militari de la o iminentă alunecare într-o prăpastie, după ce autoturismul a rămas într-un echilibru precar pe marginea drumului care face legătura între municipiul Deva şi zona de agrement Căprioara, iar autovehiculul risca să se ducă la vale.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, bărbatul a cerut ajutor la numărul de urgenţă 112, unde a relatat că se află în imposibilitatea de a ieşi din autoturismul personal, oprit pe marginea drumului, pentru că fiecare mişcare a sa ar afecta echilibrul maşinii şi s-ar prăbuşi în prăpastia de la marginea părţii carosabile.

Pompierii deveni au acţionat prompt şi cu profesionalism pentru salvarea şoferului care se afla în pericol. Acesta a fost extras din autoturism, iar salvatorii s-au asigurat că se află în afara oricărui pericol. În cea de-a doua etapă a intervenţiei, cu ajutorul unei autospeciale pentru descarcerare, pompierii au repus maşina pe partea carosabilă„, a precizat sursa citată.

Pompierii militari le recomandă şoferilor ca în această perioadă să evite plecările din localitate, pe drumuri expuse poleiului, iar în cazul unor incidente sau blocaje în trafic apărute din cauza condiţiilor meteo, să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole