VEST: un nou incendiu puternic de vegetație uscată – flăcările s-au extins și în apropierea unui drum județean și a pus în pericol circulația rutieră

Pompierii militari ai Detașamentului Ineu au intervenit miercuri după-amiază, în jurul orei 16:30 cu o autospecială de stingere, pentru lichidarea unui incendiu produs la vegetație uscată, în apropierea drumului județean 792C din localitatea Luguzău.

În urma incendiului au ars aproximativ 3.000mp de vegetație uscată și mărăciniș.

Aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate uneori cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum. Vă reamintim că arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ. Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice“, a transmis ISU Arad.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole