VEST: un consilier juridic dintr-o primărie reţinut de DNA pentru luare de mită – ar fi solicitat 50.000 de euro unui om de afaceri

Un consilier juridic principal de la Primăria Lupeni a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alba Iulia fiind acuzat de luare de mită, după ce i-a solicitat unui om de afaceri 50.000 de euro pentru a-l ajuta să concesioneze o suprafaţă de teren de 160 mp, aflată în proprietatea administraţiei locale.

După mai multe negocieri, consilierul juridic principal Constantin Pavăl ar fi primit suma de 7.000 de euro, într-o singură tranşă, iar solicitarea omului de afaceri s-a rezolvat într-o zi şi jumătate, se arată într-un comunicat al DNA Alba Iulia.

În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l ‘ajuta’ să concesioneze o suprafaţă de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni. Precizăm că, anterior, inculpatul fusese desemnat printr-o dispoziţie a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv. După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranşă. De menţionat este faptul că, după primirea banilor, ‘problema’ omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi şi jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022„, precizează sursa citată.

Procurorii anticorupţie au adus la cunoştinţa inculpatului calitatea procesuală şi acuzaţiile, bărbatul fiind reţinut marţi pentru 24 de ore. El va fi prezentat, miercuri, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

Recomandările noastre

Cele mai citite articole