VEST: un comisar-șef de poliție este cercetat disciplinar fiind acuzat că și-a bătut nevasta în urma unui scandal – polițistul, cumnatul și socrul său implicați într-un nou scandal au fost conduși la declarații

Un politist din judeţul Arad, Cezar Șerbănică, este cercetat disciplinar, după ce ar fi fost implicat într-un conflict casnic, luni seara.

În urma verificărilor efectuate de Compartimentul Control Intern, dispuse de conducerea I.P.J. Arad, a fost declanşată cercetarea disciplinară a poliţistului implicat, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 360/2002, privind Statutul poliţistului precum şi a H.G. nr. 991/2005, privind Codul de Etică şi Deontologie al Poliţistului, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile care se impun”, a transmis IPJ Arad.

De asemenea, IPJ Arad a transmis că se delimitează de astfel de comportamente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad se delimitează categoric de astfel de comportamente, fiecare abatere urmând a fi analizată şi sancţionată în conformitate cu prevederile legii”, a mai precizat IPJ Arad.

Potrivit presei locale, luni seară, poliţistul, fost comisar şef al Poliţiei Municipiului Arad şi fost adjunct al şefului inspectoratului, ar fi fost implicat într-un conflict cu soţia sa, care i-a chemat pe tatăl şi fratele său.

Soţia fostului adjunct al IPJ Arad ar fi anunţat la 112 scandalul.

Poliţistul susţine că el a fost victima conflictului iscat după ce i-a transmis cumnatului său, care îi este şi vecin, că are nevoie de un spaţiu de depozitare care îi aparţine şi care era folosit de cumnat.

Cumnatul s-ar fi prezentat la locuinţa poliţistului şi l-a lovit, în faţa copiilor săi.

IPJ Arad a întocmit un „dosar penal pentru violență în familie, în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului neexistând temeiul emiterii unui ordin de protecție provizoriu”, stabilind că „este vorba despre o ceartă între doi polițiști din IPJ Arad – soț și soție”.

Însă, astăzi, mai multe echipaje de poliție au intervenit, în cartierul Aradul Nou, la domiciliul comisarului șef Cezar Șerbănică.

Polițiștii au fost sesizați că pe o stradă din cartierul Aradul Nou, un bărbat ar fi fost înjurat și amenințat de alți doi bărbați. Potrivit informațiilor noastre, cei doi bărbați ar fi cumnatul și socrul comisarului șef Cezar Șerbănică, echipajele de poliție deplasându-se la fața locului pentru a aplana starea conflictuală.

Atât polițistul, cât și cumnatul și socrul său au fost conduși la sediul IPJ Arad pentru a da declarații.

În dimineața zilei de 14 septembrie, în jurul orei 9:35, polițiștii Secției 2 Micălaca au fost sesizați, prin 112, că pe o stradă din cartierul Aradul Nou, un bărbat ar fi înjurat și amenințat de alți doi bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe patrule, pentru aplanarea stării conflictuale. Persoanele au fost conduse la sediu, pentru clarificarea stării de fapt si luarea măsurilor legale care se impun”, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole