VEST: trei cetățeni turci prinși la frontiera cu Serbia când voiau să treabă ilegal – erau înghesuiți într-un Vw Polo

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița – judeţul Caraş Severin, au depistat într-un autoturism înmatriculat în România trei cetățeni turci, care au treacut ilegal frontiera în România.

Cei trei au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unui cetățean român.

În data de 13.10.2022, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oravița – judeţul Caraş Severin au oprit pe comunicația DN 57, Grădinari-Comorâște, un autoturism marca Vw Polo, înmatriculat în România, condus de un cetățean român.

La controlul specific, polițiștii au depistat în interiorul autoturismului trei cetățeni străini care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona de frontieră.

Astfel, aceștia au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că cei trei sunt cetățeni turci cu vârste cuprinse între 23 şi 63 de ani. Şoferul autoturismului este cetăţean român, se numeşte N. N. și are de 26 de ani.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii străini au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului român.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei au fost preluaţi de lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, în vederea luării măsurilor legale care se impun. De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole