VEST: timișorenii așteptați la Castelul Corvinilor la Noaptea Muzeelor – cu video-mapping și concert folk cu Ducu Bertzi şi Constantin Neculae

Turiștii care se vor afla la Castelul Corvinilor din Hunedoara, sâmbătă seară, cu prilejul „Nopții Muzeelor” vor putea afla povestea neamului Corvinilor şi a monumentului medieval cu ajutorul unor sesiuni de video-mapping, imaginile urmând să fie proiectate pe exteriorul castelului, a informat, marți, administrația locală.

Manifestarea „Noaptea Muzeelor” va începe la ora 21,00, când publicul va putea acces gratuit în Castelul Corvinilor, Casa Breslelor şi la Expoziția permanentă de arheologie „Pre şi Protoistoria Hunedoarei. În curtea castelului se va desfășura un concert folk ai cărui protagoniști vor fi Ducu Bertzi şi Constantin Neculae, iar pe zidurile exterioare ale monumentului istoric vor fi proiectate imagini în cadrul mai multor sesiuni de video-mapping. În paralel cu acest eveniment, în curtea exterioară a castelului, cunoscută sub numele de Curtea Husarilor, vor avea loc mai multe activități pentru copii în cadrul Festivalului Luminii, organizat, de la ora 16,00, de Cercetașii Românei – filiala Hunedoara. Sute de gulguţe pregătite de cercetași vor fi aprinse ulterior în curte, începând cu ora 21,00“, se arată într-un comunicat de presă.

Castelul Corvinilor este cel mai cunoscut obiectiv turistic din municipiul Hunedoara, anul trecut monumentul fiind vizitat de peste 392.000 de oameni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole