VEST: s-a furat calea ferată folosită în zona unui siloz de cărbune de la o mină – două elemente de macaz au fost și ele sustrase de hoți

Un tronson de 30 de metri din calea ferată îngustă folosită în zona silozului de cărbune de la Mina Lonea, în Valea Jiului, a fost furată de persoane necunoscute, poliţiştii din oraşul Petrila declanşând, luni, o anchetă pentru prinderea făptaşilor.

Potrivit primelor date ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, incidentul a fost semnalat, luni, împreună cu bucăţile de cale ferată fiind sustrase şi două elemente de macaz ce erau folosite la dirijarea vagoanelor pe şine.

La data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 10:25, Poliția Orașului Petrila, a fost sesizată cu privire la faptul că,  la fosta unitate minieră a  Exploatării Miniere Petrila, din zona de încărcare ce aparține de Exploatării Minei Lonea, a fost sustrasă șină de cale ferată cu ecartament îngust de către persoane necunoscute. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că,  din zona încărcare, (siloz) a fost sustrasă  șină de cale ferată cu ecartament îngust pe o porțiune de 30 metri și 2 bucăți limbă macaz dirijare vagoane“, a transmis IPJ Hunedoara.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole