VEST: proiect de senzație la granița României cu Ungaria – un labirint de cinci hectare într-un lan de porumb

Labirintul de la Kiszombor, prima localitate după trecerea frontierei în Ungaria, pe drumul care duce spre Mako și Szeged, a fost amenajat pentru a 15-a oară. Inițiativa aparține unei organizații cu scopul de promova istoria satului cu peste 4.000 de locuitori, arată Adevărul într-un reportaj semnal de timișoreanul Ștefan Both.

Pentru realizarea labirintului din lanul de porumb a fost nevoie de o muncă de aproximativ 400 de ore. Străzile de un metru şi jumătate lăţime dintre rândurile de porumb au fost făcute cu sapa, atunci când plantele erau mici.

Cei care a venit cu această idee au văzut așa ceva în America. Au făcut asta timp de trei ani aici, la câțiva kilometri de noi, ca o inițiativă privată, pentru prieteni. Am fost și noi acolo, ne-a plăcut și într-un final ne-am asumat să facem din asta un eveniment, pentru promovarea satului Kiszombor. Din 2009 facem aici acest labirint. Începem amenajarea când porumbul are cam 20 centimetri. Se calculează, se măsoară distanțele și se taie. Totul este împărțit în opt părți. Fiecare 48 de metri. Avem cam 500 de metri în lungime și 120 în lățime”, a declarat Erzsébet Endrész, președintele Hortensia.

Cei care se aventurează în labirintul de 5,5 kilometri au nevoie de aproximativ o oră și jumătate să iasă din lan. 

Articolul pe larg AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole