VEST: peste 17.000 de petarde şi alte materiale pirotehnice confiscate în urma unor percheziții

Peste 17.000 de petarde, dar şi alte materiale pirotehnice, au fost confiscate de autorităţi în urma unor percheziţii făcute, miercuri, de poliţişti şi procurori în localitatea arădeană Mişca.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, poliţiştii oraşului Chişineu-Criş şi ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat trei percheziţii domiciliare în localitatea Mişca. În urma activităţilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 17.700 de petarde, 468 emiţătoare de sunet, 418 artificii, 77 de rachete şi 20 de candele, toate din categoria F2, deţinute în vederea comercializării, fără respectarea normelor legale. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni pirotehnice fără drept„, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Poliţiştii atrag atenţia că petardele pot fi vândute doar persoanelor cu vârsta peste 16 ani, iar pentru siguranţa utilizatorilor distanţa în timpul folosirii trebuie să fie de cel puţin un metru faţă de materialele pirotehnice. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole