VEST: percheziţii ale Parchetului European într-un dosar de fraudă vizând un proiect de 3 milioane de euro – au fost confiscate sume de bani, date şi dispozitive de stocare media

Birourile Parchetului European (EPPO) din Timișoara şi București au desfășurat percheziții la Arad şi în alte locuri, într-o anchetă cu privire la o presupusă fraudă într-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 finanțat cu peste trei milioane de euro din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi din surse naționale, anunță EPPO.

Potrivit anchetatorilor, administratorul firmei beneficiare – al cărei nume nu este divulgat de EPPO – a falsificat declaraţii privind lucrări care nu au fost executate integral.

Acesta a trimis organismului intermediar de gestionare a fondurilor UE facturi fiscale, situaţii d elucrări şi devize care păreau să ateste finalizarea unor lucrări care, în realitate, nu au fost executate în întregime.

În cursul percheziţiilor, luni, au fost confiscate sume de bani – 112.000 de euro şi 17.300 de lei – şi date şi dispozitive de stocare media, anunţă parchetul.

Percheziţiile au fost efectuate cu susţinerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, precizează EPPO.

Parchetul european este ”ministerul public” independent al UE, însărcinat cu urmărirea, anchetarea şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole