VEST: o femeie reținută pentru luare de mită – ar fi pretins 90.000 de euro pentru a facilita angajări şi fonduri europene, având influență asupra conducerii unui Consiliu Județean și unui europarlamentar – este acuzată de opt fapte de trafic de influență

O femeie care, în perioada 2019 – 2023, ar fi pretins unei persoane peste 90.000 de euro, afirmând că are influenţă asupra unor membri din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar pentru a facilita angajări în diverse posturi şi obţinerea de fonduri europene, a fost reţinută, urmând ca marţi să fie prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ea este acuzată de opt fapte de trafic de influenţă, conform DNA.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 06 februarie 2023, a unei suspecte, pentru comiterea a opt infracţiuni de trafic de influenţă”, transmite marţi DNA.

Conform procurorilor, în perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar şi că-i va determina pe aceştia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unităţi spitaliceşti, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiaşi persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad obţinerea a două finanţări din fonduri europene pentru familia martorului.

În contextul menţionat mai sus, la data de 06 februarie 2023, suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranşă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital. Suspectei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, precizează DNA.

Marţi, femeia urmează să fie prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole