VEST: o camionetă care transporta lemne a luat foc în mers – șofer a reușit să se salveze – cauza probabilă a fost un scurtcircuitul electric

În data de 25 octombrie 2023, în jurul orei 21:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o camionetă, între localitățile Julița și Slatina de Mureș.

De îndată, la locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Secției de Pompieri Bârzava, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la întreaga camionetă ce transporta lemne. Incendiul a fost lichidat prompt de către pompieri, însă camionetă a fost afectată în proporție de 90%. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, șoferul camionetei reușind să se autoevacueze în condiții de siguranță“, a transmis ISU Hunedoara.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

Pentru a preveni astfel de cazuri, pompierii militari arădeni vă recomandă să respectați următoarele măsuri: verificaţi instalația electrică; nu faceți improvizații la instalația electrică; asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;  verificați dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți; verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul“, mai arată Poliția Hunedoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole