VEST: noi lucrări pe Clisura Dunării în zona localităţii Berzasca – pentru a înlătura riscul prăbuşirii rocilor pe drumul național

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara anunţă, miercuri, noi lucrări pe Clisura Dunării, pentru a înlătura riscul prăbuşirii rocilor pe carosabil. Circulaţia este dirijată pe DN 57, în zona localităţii Berzasca.

Pe Clisura Dunării, pe DN 57, în zona localităţii Berzasca, jud. Caraş-Severin, au fost reluate lucrările de realizare a structurii tip «polată». Aceste grinzi de beton armat au scopul de a reţine eventualele blocuri de rocă cu risc de prăbuşire. Lucrările pentru această structură au fost sistate din cauza instabilităţii versantului, dar după ce au fost efectuate derocări repetate, a putut reîncepe şi realizarea polatei în condiţii de siguranţă”, a transmis DRDP Timişoara.

Instituţia precizează că suprastructura se va realiza pe o lungime de circa 100 de metri.

Este alcătuită dintr-un ansamblu de travee din beton armat turnat monolit, grinzi prefabricate, respectiv o placă de suprabetonare cu grosime variabilă şi un strat de protecţie de minim 50 cm grosime, din pământ, pentru atenuarea şocului produs de blocurile de rocă, în cazul în care se vor mai desprinde de pe versant”, a explicat sursa citată.

Circulaţia în zona lucrărilor se desfăşoară dirijat cu piloţi de trafic.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole