VEST: incendiu puternic la un bloc de 10 etaje – doi copii și doi adulți transportați de urgență la spital – alte zeci de persoane s-au autoevacuat din cauza fumului dens

Patru persoane dintre cele evacuate din blocul din Arad în care a izbucnit un incendiu, între care doi copii, au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, prezentând semne de intoxicaţie uşoară cu fum.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean, este vorba de doi copii şi doi părinţi care au fost duşi la Unitatea de Primire Urgenţe, în timp ce alte şapte persoane, între care trei copii, au primit asistenţă medicală în faţa blocului, suferind atacuri de panică.

Incendiul a fost lichidat de pompieri după câteva minte de la sosirea echipajelor de intervenţie, cauza izbucnirii fiind în curs de stabilire.

Pompierii au evacuat din bloc 22 de persoane, în timp ce alte câteva zeci de persoane s-au autoevacuat din cauza fumului dens.

ORA 15.35 Arad: Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc cu 10 etaje în care a izbucnit un incendiu

Zeci de persoane au fost evacuate, marţi după-amiază, dintr-un bloc cu 10 etaje din municipiul Arad în care a izbucnit un incendiu cu degajări mari de fum pe casa scării.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, incendiul a izbucnit la o ghenă de gunoi aflată la etajul patru al blocului, în încăperea cu toboganul pentru aruncarea deşeurilor.

Fumul dens a ajuns până la ultimul etaj, iar o parte dintre locatari s-au autoevacuat, în timp ce alte zeci de persoane au fost evacuate de pompieri.

„Întrucât ghena este amplasată în interiorul scării blocului, fumul dens a pătruns şi în interiorul blocului, până la ultimul etaj. Concomitent cu acţiunea de stingere, s-a acţionat pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul blocului”, a transmis ISU.

Blocul este situat pe strada Predeal, în cartierul Aurel Vlaicu, iar la fiecare etaj al blocului sunt câte şase apartamente.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad au informat că acordă îngrijiri unor persoane „agitate”, fiind prezente la faţa locului mai multe echipaje medicale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole