VEST: frigul de afară trece producția de energie pe huilă – Termocentrala Paroşeni a fost pornită la capacitate maximă

Termocentrala Paroşeni, din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ), a fost pornită, miercuri, la capacitate maximă, în condiţiile în care necesarul de energie electrică este în creştere din cauza temperaturilor extrem de scăzute, a informat conducerea companiei.

Începând de azi, Termocentrala Paroşeni va funcţiona la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie! Minerii şi energeticienii pot şi demonstrează că încă huila aduce siguranţă, stabilitate, dar cel mai important, dorim să arătăm devotamentul şi responsabilitatea faţă de nevoile ţării„, a notat pe pagina de Facebook a CEVJ, directorul general al companiei, Eusebiu Durbacă.

După schimbarea conducerii CEVJ, în noiembrie 2023, s-a reuşit ca de la cele patru sucursale miniere din Valea Jiului să se asigure stocul de cărbune necesar pornirii Termocentralei Paroşeni şi asigurarea funcţionării sale pentru o perioadă totală de 11 zile, realizându-se o producţie de energie electrică de 17.036 MWh. Din energia produsă, 12.071 MWh au fost tranzacţionaţi pe Bursa OPCOM, obţinându-se venituri în valoare de 7,15 milioane lei. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole