VEST: bunuri de 3 milioane de lei confiscate în urma unor percheziții – țigări netimbrate, bijuterii, parfumuri și articole de îmbrăcăminte

Luni, 26 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în localitatea Oțelu Roșu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă și contrafacerea unor mărfuri.

Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi achiziționat bijuterii din metal galben și alb, parfumuri, articole de îmbrăcăminte și țigarete netimbrate, cu scopul de a le comercializa ulterior către diverse persoane fizice, fără a achita taxe și impozite către bugetul de stat.  Două persoane vor fi conduse la audieri, în cursul zilei de astăzi. În urma activităților, au fost ridicate 6,5 kilograme de bijuterii din metal galben, 3,4 kilograme de bijuterii din metal alb, peste 700 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și 181 de parfumuri purtând însemnele unor mărci cunoscute, articole susceptibile a fi contrafăcute, aproape 5.800 de euro și 4.400 de țigarete fără timbru fiscal. Valoarea totală a bunurilor ridicate este de aproximativ 3.000.000 de lei. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole