VEST: bărbat condamnat la 10 ani de închisoare a încercat să fugă din țară ascuns în portbagajul unei maşini

Un bărbat condamnat la 10 ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani a fost prins, vineri, când voia să iasă din România ascuns în portbagajul unei maşini verificate în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, bărbatul era ascuns într-un autoturism înmatriculat în România, condus de un român însoţit de un conaţional.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport a fost descoperit, ascuns în portbagaj, un bărbat. Persoanele şi mijlocul de transport au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări suplimentare. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul depistat ascuns este cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, iar pe numele său era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 10 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani„, se arată în comunicat.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, iar cu privire la cei doi cetăţeni români din maşină se fac cercetări.

Percheziții într-un dosar de contrabandă de țigări

În cursul acestei dimineți, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, au pus în executare un…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole